/ / /

Lelőttek egy színészt forgatás közben

Hír

Egy rablás-jelenet forgatása közben véletlenül lőtte halálra a film főszereplőjét egy biztonsági őr a Fülöp-szigeteken. (NYDailyNews)

A motorbiciklis színész maszkot viselt és fegyver volt nála, amikor Eddie Cuizon, a biztonsági őr – összekeverve a forgatást a való élettel – célba vette és lelőtte.

Kirk Abella

Cuizont a kis fülöp-szigeteki falu lakosai rángatták ki ágyából, mondván, hogy felfegyverkezett, maszkos motorosok támadták meg a kis közösséget. Az 52 éves őr a nyomába eredt a két motorosnak, de azok, szerepüket követve, nem lassítottak és tovább hajtottak. Annak ellenére, hogy a biztonsági szervek értvesítve voltak a forgatásról, Cuizon gondolkodás nélkül lőtt.

Az áldozat a 32 éves Kirk Abella volt, aki a motoros üldözés alatt Alan Lyddiard brit rendező Going Somewhere című filmjének egyik jelenetét valósította meg. Abella nem sokkal a kórházba kerülése után elhunyt, Cuizon pedig megadta magát a rendőrségnek, noha nem vallotta be, honnan tett szert fegyverre, ugyanis az éjjeliőrök csak gumibotot hordhatnak maguknál.

Abella családja az éjjeliőr büntetését követeli, akit jelenleg emberölés vádjával vettek őrizetbe.