Lelőttek egy színészt forgatás közben


Egy rablás-jelenet forgatása közben véletlenül lőtte halálra a film főszereplőjét egy biztonsági őr a Fülöp-szigeteken. (NYDailyNews)

A motorbiciklis színész maszkot viselt és fegyver volt nála, amikor Eddie Cuizon, a biztonsági őr – összekeverve a forgatást a való élettel – célba vette és lelőtte.

Cuizont a kis fülöp-szigeteki falu lakosai rángatták ki ágyából, mondván, hogy felfegyverkezett, maszkos motorosok támadták meg a kis közösséget. Az 52 éves őr a nyomába eredt a két motorosnak, de azok, szerepüket követve, nem lassítottak és tovább hajtottak. Annak ellenére, hogy a biztonsági szervek értvesítve voltak a forgatásról, Cuizon gondolkodás nélkül lőtt.

Az áldozat a 32 éves Kirk Abella volt, aki a motoros üldözés alatt Alan Lyddiard brit rendező Going Somewhere című filmjének egyik jelenetét valósította meg. Abella nem sokkal a kórházba kerülése után elhunyt, Cuizon pedig megadta magát a rendőrségnek, noha nem vallotta be, honnan tett szert fegyverre, ugyanis az éjjeliőrök csak gumibotot hordhatnak maguknál.

Abella családja az éjjeliőr büntetését követeli, akit jelenleg emberölés vádjával vettek őrizetbe.Kapcsolódó

Ki ölte meg Pasolinit?

2010. március 29.