Magyar filmmel startol az új nemzetközi függetlenfilmes portál


A hamarosan induló ItzOn.tv a portál fejlesztőinek elmondása szerint, egy olyan webes hely lesz, ahol a televízió, az internetes videomegosztás és a filmfesztiválok nyújtotta lehetőségek egyesülnek, méghozzá az online környezetnek köszönhetően interaktív módon.

A portál fő célja a minőségi, ámde kevésbé ismert független filmek népszerűsítése, a nagyközönség igényes filmekkel való kiszolgálása broadcast minőségben. Első ránézésre egy hagyományos tv csatorna látszatát fogja kelteni, hiszen egy napi 24 órában folyamatosan sugárzó streamet nézhet majd bárki ingyenesen. Minden, az ItzOn előzsűrije által beválogatott filmet háromszor láthat az online tv-n a közönség, három különböző napon.

Ezután a film bekerül a honlap VoD (Video on Demand) rendszerébe, ahonnan két opció közül választva nézhetik meg az érdeklődök. Az első egy ingyenes, de reklámokat is tartalmazó verzió, a második egy reklámmentes, de fizetős. Az ItzOn rendszere viszont nem filmenként számol fel díjat a nézőktől, hanem perc alapon. Vagyis, ha elkezdünk nézni egy filmet, de 10 perc után kiderül, hogy nem érdekel minket, akkor nem kell kifizetnünk a teljes film megtekintésének az árát, csak arányosan annyit, amennyit megtekintettünk belőle. A rendszer egy filmből többfajta minőségű verziót tárol, és képes megtekintés közben, valós időben váltani ezek között, így alkalmazkodva az internetkapcsolatunk aktuális leterheltségéhez, és így biztosítva, hogy ne akadjon meg a lejátszás, és soha ne kelljen bufferelésre várni.

A filmfesztivál hangulatát a nézők által leadható szavazatok teremtik meg, ami alapján havonta győzteseket hirdet az oldal, akik kiemelt promóciót és egyéb nyereményeket kapnak. A nézők a szavazáson kívül üzenhetnek a film készítőinek, megoszthatják véleményüket, illetve magát a filmet is népszerűsíthetik a megszokott közösségi csatornákon keresztül. A filmkészítők ezenkívül elhelyezhetik saját online boltjuk linkjét filmjeik mellett, így a honlap a filmek értékesítésében is segíteni kíván a független alkotóknak.

Az ItzOn.tv egy interaktív és nagy potenciákkal rendelkező felületet kínál majd azoknak, akik érdeklődnek a minőségi függetlenfilmek után, de csak nehezen találnak rá azokra az internet információ túláradatában.

Az online rendszer kezdő programjában a New York-ban díjat nyert magyar, Vakondok című dokumentumfilm is látható lesz.Kapcsolódó