Madonna újraforgatná a Casablancát


A forgatókönyv még nem készült el, viszont Madonna már produkciós céget keres Hollywoodban a Casablanca remake-jének elkészítéséhez.

Madonna nem mindennapi filmtervvel probálkozik a hollywoodi stúdióknál: szeretné újraforgatni a magyar származású rendező, Michael Curtiz (Kertész Mihály, akinek egyik első Kolozsváron forgatott A tolonc című némafilmjét nemrég találták meg) remekművét, a már Amerikában, 1942-ben készült Casablancát. Remake lassan már minden filmklasszikusból készült, Madonnán kívül azonban még senkinek sem jutott eszébe, hogy a filmtörténet egyik legnagyobb klasszikusát is be kellene állítani a sorba.

Madonnának már a szereposztásról is vannak elképzelései, Ingrid Bergman szerepét magának szánja, a Humphrey Bogart szerepére szánt színész kiléte pedig még kérdéses. Forgatókönyv még nincs, a cselekményt viszont az aktualitás kedvéért Madonna áthelyezné Észak-Afrikából Irakba. A stúdiók egyelőre nem sok fantáziát látnak az ötletben, viszont a Daily Mail szerkesztője, a film leendő plakátját is elkészítette:Kapcsolódó