Jeff Bridges visszavonulna


A világhírű színész szívesen visszavonulna a filmezéstől, de folytatná is, egy digitális dublőr segítségével. (premierfilm)

Jeff Bridges, A nagy Lebowski sztárja szívesen visszavonulna a filmezéstől, de helyettesíttetné magát digitális változatával. A Tron: Örökség című filmben a híresség 30 évvel fiatalabb önmaga ellen harcol, ahhoz azonban, hogy ezt lehetővé tegyék a vásznon, szükség volt egy olyan technológiára, ami valamennyi arckifejezését tudja utánozni. Bridges úgy érzi, hogy ha ez a technológia eléri azt a szintet, ő akár vissza is vonulhatna, hogy a digitális énje dolgozzon helyette.

„A technológia azt jelentené, hogy többet nem kellene dolgoznom, de mégis készíthetnék filmeket. El tudnám adni a másolatom. Előbb-utóbb lesz erre mód, ők csak rögzítik az összes arckifejezésem, és ennyi.” – mondta Bridges.

A 60 éves színész úgy véli, hogy a technológiában sokkal több lehetőség van, sőt végtelen, és az emberek egyszer csak arra lesznek figyelmesek, hogy kedvenc színészeikből hibridek készülnek majd – „Néhány éven belül képesek lesznek arra is, hogy három különböző színészből egy negyedik karaktert alkossanak. Hátborzongató. Aztán egyszer majd azt mondják: tegyünk ide egy kis Bridgest, ide meg egy kicsi Al Pacinót és kész is. Majd meglátjuk milyen pasas jön ki a végén.”

Ahhoz, hogy a Tron: Örökség forgatásakor leteszteljék a digitális változatot, a legszakavatottabb szakértőt kérték fel a bírálathoz, a színész feleségét – „A feleségem először nagyon kritikus volt a digitális képpel. Nagyon keményen vizsgálta az arcom minden rezdülését, amit persze nagyon jól ismer, de a végén elismerte, hogy nagyon jó munkát végeztek.”

 


Kapcsolódó