Az Oldboy rendezője 30 perces horrort rendezett iPhone 4-gyel Az Oldboy rendezője 30 perces horrort rendezett iPhone 4-gyel

Az Oldboy rendezője 30 perces horrort rendezett iPhone 4-gyel

Park Chan-wook koreai rendező (Oldboy; Cyborg vagyok, amúgy minden oké; Szomjúság) nemrég fejezte be új, 30 perces rövidfilmjét, a Paranmanjangot, melyről azt nyilatkozta, hogy teljes egészében iPhone mobiltelefonnal lett felvéve. (filmtrailer)

Az új technológia egészen érdekes eredményt hozott, egyrészt mert új, másrészt mert olyan eszköz, melyet a közönség is testközelből ismer. Sok előnye van iPhone-nal filmet forgatni, főleg mivel rengetegen használják ezt az eszközt hasonló célokra, szórakozásból. – nyilatkozta a rendező.

A Paranmanjang egy férfiról szól, aki az éjjeli halászat közben egy nő testére bukkan a folyóban. Mivel teljesen belegabalyodik a hálóba, a férfi azt hiszi róla, hogy már halott. Amikor ki akarja szabadítani, a nő felébred, és ijedtében elkezdi folytogatni, mielőtt újra elájulna. Amikor ismét felébred a férfi ruhái vannak rajta, a férfin pedig az övéi…

A félórás thrillert Park a testvérével, Chan-kyong Parkkal készítette, mindössze 133 000 amerikai dollárból. A rendezők különböző lencséket illesztettek telefonjaikhoz, így érve el a kívánt hatást. A filmet még a hónap végén, január 27-én mutatják be a dél-koreai mozik, azonban nemzetközi megjelenésről egyelőre semmi hír.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat