Kárpáti György Mór rövidfilmje versenyben a Berlinalén


Kárpáti György Mór Erdő című 12 percese képviseli Magyarországot a 61. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál rövidfilmes versenyében.

Az idei Berlinalét február 10. és 20. között rendezik meg. A 25 új rövidfilmet felvonultató rangos válogatásba Kárpáti György Mór Erdő című rövidfilmjét is meghívták, az Arany Medvéért folyó versenyben 21 ország vesz részt – tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t. Az Erdő című 12 perces fekete-fehér alkotás a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a KMH Film, a KraatsFilm és az Inforg Stúdió együttműködésében, a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült.

Az 1984-ben született Kárpáti György Mór a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakos végzős hallgatója Enyedi Ildikó osztályában, az Erdő volt a negyedéves vizsgafilmje. „Az erdőben gyilkosság történik. Balázs ijesztően közel kerül az ügyhöz. Az élmény egyre jobban nyugtalanítja" – olvasható a film szinopszisában.

A Berlinale rövidfilmes versenyében az elmúlt években többek között Orosz István, Varga Csaba, Cakó Ferenc, M. Tóth Géza és Szilágyi Varga Zoltán mutatkozott be Magyarországról.Kapcsolódó