Audrey Tautou Budapesten


Audrey Tautou világhírű francia színésznő lesz a Budapesten csütörtökön kezdődő 12. Francia Filmnapok díszvendége; a művésznő új filmje, az Egyedül nem megy premierjére érkezik a fővárosba.

A színésznő a pénteki sajtónap után a szombatot állítólag kikapcsolódással, városnézéssel szeretné tölteni. Az Amélie csodálatos élete  című filmmel ismertté vált Audrey Tautou soha nem járt még Magyarországon, így örömmel fogadta el a Francia Filmnapok szervezőinek meghívását.

A színésznőt elkíséri Budapestre Pierre Grünstein, a francia filmgyártás egyik óriása, az Egyedül nem megy című film producere. Nevéhez olyan híres filmeket köthetők, mint a Magas szőke férfi... sorozat és a Louis de Funes-filmek.

Az Egyedül nem megy című film Anna Gavalda Együtt lehetnénk című, Magyarországon is nagy sikert aratott regényének feldolgozása alapján készült. Az alkotásban Audrey Tautou egy anorexiás festőnőt alakít, aki az anyjával kialakult konfliktus miatt mindennel felhagy, és takarítónőnek áll. Egy fantáziadús szakács (Guillaume Canet) segítségével, ha zökkenők árán is, de a zárkózott Camille újra megszereti az életet. Az alkotás a Francia Filmnapok után április 24-től látható a magyar moziban - közölte Tamás Dorka sajtóreferens.

Idén Audrey Tautou mellett hat alkotó, köztük a libanoni Nadine Labaki, az angol Lucy Russell, és az új francia komika, Julie Ferrier is eljön Magyarországra - tette hozzá a sajtóreferens.

A Francia Filmnapok rendezvénysorozata nyolc vidéki városban már tart, Budapesten pedig április 17. és 20. között vetítik a filmeket a Corvin Budapest Filmpalotában. Hat premierfilmet láthat a közönség idén: az Egyedül nem megy mellett Juliette Binoche új filmje, a Paris, az arab nyelvű Karamell, a Csak egy csók című romantikus vígjáték, a Lucky Luke - Irány a vadnyugat című szinkronizált rajzfilm és a Francois Ozon rendezte Angel kerül néhány vetítés erejéig a moziba.


Címkék

Kapcsolódó