Négy magyar rendező a szófiai filmfesztiválon Négy magyar rendező a szófiai filmfesztiválon

Négy magyar rendező a szófiai filmfesztiválon

Fliegauf, Kocsis, Miklauzic, Mundruczó – Négy magyar rendező filmjét hívta meg a szófiai filmfesztivál, Bulgária elsőszámú filmünnepe. A zöld sárkány gyermekei a versenyprogramban indul.

Március 4-én kezdődik Bulgária elsőszámú nemzetközi filmes eseménye, a szófiai filmfesztivál. A rendezvény több mint 200 kurrens mozgóképet vonultat fel a nagyvilág filmtermésének javából; a válogatást a főváros mellett Burgaszban, Plovdivban és Várnában is vetítik.

Miklauzic Bence második játékfilmje, A zöld sárkány gyermekei a rangos versenyprogramba kapott meghívást, ahol 12 ifjú rendezőtehetség versenyez a szófiai nagydíjért. A Rátóti Zoltán, Bánfalvi Eszter és Yu Debin főszereplésével készült játékfilm egy kínai és egy magyar férfi különleges barátságát bemutató keserédes történet, amely a Mythberg Films gyártásában készült, lengyel partnerekkel, producere Berger József volt. A szófiai díszbemutatón Miklauzic Bence személyesen vesz részt március 10-én.

Miklauzic Bence: A zöld sárkány gyermekei

A Mythberg Films egy további koprodukcióval is képviselteti magát a legnagyobb bolgár filmfesztiválon: Jerzy Skolimowski Velencében díjazott filmje, Az ölés esszenciája (Essential Killing) vezető vágója Lemhényi Réka volt, és az utómunkákra Magyarországon került sor hazai szakemberek közreműködésével.

A szófiai filmfesztivál sokszínű válogatásában műsorra tűzi Fliegauf Benedek Womb, Kocsis Ágnes Pál Adrienn és Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című alkotásait is.

A 15. Szófia Nemzetközi Filmfesztiválra meghívott magyar filmek és magyar részvételű koprodukciók a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készültek.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat