Cannes-ba megy Kenyeres Bálint filmterve Cannes-ba megy Kenyeres Bálint filmterve

Cannes-ba megy Kenyeres Bálint filmterve

Kenyeres Bálint Hier (Tegnap) című filmterve meghívást kapott a 64. cannes-i filmfesztivál Atelier nevű válogatásába – jelentették be csütörtökön a szervezők Párizsban. (MTI)

A világ egyik legrangosabb filmes találkozója Atelier nevű programját 2005-ben hozták létre a szerzői filmek fejlesztésére és az új fiatal filmes generáció támogatására. Idén 15 országból 15 filmtervet hívtak meg a szervezők, amelyeket művészi minőségük és mondandójuk eredetisége alapján választottak ki.

A meghívott projektek rendezői és producerei május 13. és 20. között a cannes-i filmfesztiválon egyéni találkozókon vesznek majd részt a filmtervük iránt érdeklődő filmes szakemberekkel, akik esetleg pénzügyileg is hozzá tudnak járni a filmek elkészítéséhez.

Három rövidfilmje után az Ágota Kristóf magyar származású svájci író Tegnap című regényének adaptációjából készülő alkotás Kenyeres Bálint első nagyjátékfilmje lesz.

A fiatal rendező nem először kapott meghívást a cannes-i filmfesztiválra. Before Dawn című rövidfilmje 2005-ben a hivatalos versenyprogramban debütált, 2009-ben pedig A repülés története című kisjátékfilmét a Quinzaine des réalisateurs (Rendezők Kéthete) programjában mutatták be.

A május 11. és 22. között megrendezendő idei cannes-i fesztivál zsűrielnöke Robert De Niro amerikai színész-rendező lesz. A hivatalos versenyprogramban szereplő alkotások listáját április közepén hozzák nyilvánosságra.

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat