Filmszakmai gyorstalpaló a Titanicon


A Raindance 99 perces villámkurzus-sorozatának ad otthont idén a Titanic filmfesztivál. Az április 8–10-én, 17 órakor kezdődő előadások helyszíne a budapesti Uránia filmszínház Csortos-terme.

A gyorstalpaló műsora:

Április 8. péntek
99 perces filmiskola – Forgatókönyvírás
Előadó: Lovas Balázs (Tesó, Kész cirkusz, Konyec, Utolér, Született lúzer) és Hegedűs Bálint (Barátok közt, Zsiguli, Mázli).
Nagyjátékfilm-terv kidolgozása egy aznapi újságcikkből, miközben megismertetik a részvevőket a fontosabb fejlesztési lépcsőfokokkal és elméleti tudnivalókkal.

Április 9. szombat
99 perces filmiskola – VFX
Előadó: Menzkie és Emil Goodman
Ma már nincs minőségi film VFX nélkül. De mielőtt vagyonokat költenél drága VFX-re, hallgasd meg, mit tudsz magadtól is megoldani. Menzkie és Emil Goodman 2004 óta gyárt egyedi mozgóképes anyagokat (videoklipek, reklámfilmek, koncertvetítések, animációs rajzfilmek, stb.). A két moziőrült közös utómunka stúdiója a Room168 névre hallgat. Dolgoztak már a Coca-Colának, az Adidasnak, az MTV-nek és még rengeteg ügyfélnek és hazai zenekarnak.

Április 10. vasárnap
99 perces filmiskola – Filmjog

Előadó: Dr. Kalocsay Gergely
Filmjog kezdőknek: filmjogi alapismeretek, felhasználási, előadóművészi szerződések. Ha a filmgyártás bármelyik területén dolgozol, vagy szeretnél dolgozni, fontos, hogy legalább alapszinten érts a szerződésekhez és jogdíjakhoz.

Az előadásokra az Urániában vásárolhatók jegyek mozijegyárban: a jegyelővételi időszakban, április 7-ig 800 Ft-ért, április 8-tól 1000 Ft-ért.Kapcsolódó