Wiesbadenben versenyez A zöld sárkány


Miklauzic Bence új filmjének németországi premierje a ma kezdődő wiesbadeni filmfesztivál versenyprogramjában lesz. A Buenos Aires-i és a houstoni nemzetközi filmfesztiválokra is érkeznek magyar mozgóképek a napokban. (Magyar Filmunió)

Mindössze 10, Németországban mindeddig még nem vetített játékfilm kapott meghívást a Német Filmintézet (DIF) által szervezett wiesbadeni goEast filmfesztivál versenyprogramjába. A 10 000 eurós fődíjért, az Arany Liliomért Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei című játékfilmje indul. A Rátóti Zoltán, Bánfalvi Eszter és Yu Debin főszereplésével készült mozgókép a Mythberg Films stúdióban készült, és számos nagy európai filmfesztivál tűzte műsorára a közelmúltban. A zöld sárkány gyermekei németországi premierjén a rendező és Berger József producer is személyesen részt vesz a hétvégén.

Miklauzic Bence: A zöld sárkány gyermekei (Yu Debin és Bánfalvi Eszter)

A goEast fesztivál holnap esti nyitófilmje, Jerzy Skolimowski Essential Killing című többszörös díjnyertes rendezése lesz, melynek magyar koproducere Berger József volt, és amely számos magyar szakember közreműködésével készült.

A wiesbadeni filmfesztivál versenyprogramjába a Morgen című román–francia–magyar koprodukció is meghívást kapott; Marian Crişan játékfilmje a Katapult Film részvételével készült.

Szintén ma kezdődik Buenos Airesben a BAFICI, a független film nemzetközi ünnepe. Az argentin fesztivál Nemes Gyula Negatív magyar filmtörténet és Tarr Béla A torinói ló című filmjeit is vetíti.

A texasi Houstonban pénteken kezdődő WorldFesten Moldoványi Ferenc Another Planet/Másik bolygó című kreatív dokumentumfilmje lesz látható.Kapcsolódó