CNC – a filmgyártási pályázat eredményei CNC – a filmgyártási pályázat eredményei

CNC – a filmgyártási pályázat eredményei

Közzétette filmgyártási pályázatának nyerteslistáját a Román Országos Filmközpont (CNC): 10 nagyjátékfilm részesül gyártási támogatásban.

A győztes filmtervek rendezővel és gyártóval (forrás: CineMagia.ro):

  • Diaz – r. Bobby Păunescu, gy. Mandragora Movies 70.50 pont, 42 500 lej támogatás
    A Francesca rendezője új filmje, a forgatókönyvet az olasz Daniele Vicari és Laura Paolucci írta. A film feldolgozza a 2001-es véres génovai eseményeket: a hatóságok megtámadták a G8-ak találkozója ellen tüntető tömeget. A film címe idézi a Diaz iskola nevét, ahova a tüntetők bemekültek éjszakára, és ahol a támadás megtörtént. Mindez az olasz közelmúlt történetének egyik leghíresebb peréhez is vezetett.
  • A gyermek fekvése (Poziţia copilului) r. Peter Călin Netzer, gy. Hai-Hui Entertainment 66,85 pont, 1 082 112 lej
    A forgatókönyv írója az a Răzvan Rădulescu, aki a Lăzărescu úr haláláért és a Felicia mindenek előttért is „felelős”. A rendező korábban a Éredemrenddel vált ismertté. Az új film központi témája „egy anya és fia közti beteges kapcsolat”, a történet napjainkban játszódik.
  • Az úr az udvarból (Domnul de la curte) – r. Corneliu Gheorghiţă, gy. Ro De Film 65,15 pont, 1 340 795 lej
    Az Europolis rendezője Jean Samoullannal együtt írta a forgatókönyvet.
  • Itaker r. Toni Trupia, gy. Mandragora Movies 61,55 pont, 34 512 lej
    Az olasz rendező filmje egy észak-olaszországi gyermek drámáját mutatja be, aki Németországba dolgozni ment apja keresésére indul. A történet a 60-as években játszódik.
  • A szökés (Evadarea) r. Andrei Gruzsniczki, gy. Icon Productions 57,05 pont, 1.489.109 lei
    A Cealaltă Irina után ez a rendező második filmje. Középpontjában egy párkapcsolat áll, amelynek erősségét külső nyomás teszi próbára.
  • Az éjszaka Indiába jön (Noaptea vine în India) r. Chema Rodriguez, gy. Strada Film 55,22 pont, 783 547 lej
    A film két főszereplője, Ricardo (a 60 éves exhippi) és Dana (az ő román származású házvezetőnője) Indiába utazik. Ricardo halálos beteg, és utolsó kívánsága az, hogy abban az országban haljon meg, ahol élete nagy szerelme élt. Cătălin Mitulescu és a spanyol Chema Rodriguez írta a forgatókönyvet.
  • By Pass r. Napoleon Helmis, gy. Abis Studio 53,84 pont, 727 325 lej
    A két forgatókönyvíró Alin Ludu Dumbravă és Dan Sorin Staiculescu. Dumbravă szerint a film „drámai thriller hétköznapi emberekről, akik cseppet sem hétköznapi helyzetekbe kerülnek”.

Első nagyjátékfilmek:

  • Amerika, jövünk! (America, venim!) r. Răzvan Săvescu, gy. Libra Film 65,25 pont, 700 000 lej
    Vígjáték egy csapat színészről, aki amerikai–kanadai turnéra indul Románia nemzeti ünnepén. „A színészek azt gondolják, hogy megfogták az Isten lábát ezzel a turnéval, s azt tervezik, amit minden román ember, hogy egy kis plusz pénzt is szerezzenek maguknak egyúttal.” A forgatások 80%-a az Egyesült Államokban és Kanadában fog zajlani.
  • Breaking News r. Iulia Rugină, gy. Libra Film 59,6 pont, 500 000 lej
    A forgatókönyvet a rendezőnő Ana Agopiannal és Oana Răsuceanuval közösen írta. A film egy riporter története, aki egy adott pillanatban becsavarodik. A történet télen játszódik, a forgatások tehát jövő télen indulnak.
  • 365 szilveszter (365 de Revelioane) r. Paul Negoescu, gy. HiFilm 58,92 pont, 500 000 lej
    A kisjátékfilmjeiért korábban Európa-szerte díjazott rendező szintén téli filmet tervez: főszereplője egy 30 éves férfi, aki szilveszter éjszakáján szakít a kedvesével, és kétségbeesetten keres magának új társat, meggyőződéssel afelől, hogy az új lesz az Igazi. A film német koprodukcióban fog elkészülni.

A filmek legkorábban jövő ősszel kerülnek a romániai mozikba.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat