Magyarország is belépett a webes szappanoperák világába


A Csalfa Karma című új websorozattal Magyarország is belépett az internetes szappanoperák világába.

A MAB című netes thriller és a London expedíció című dokumentumfilm-sorozat után készült el a netezőknek szánt első magyar romantikus sorozat, egy szerelmi háromszög feldolgozása. Az interneten hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken délidőben érhetők el az újabb 7 perces epizódok, amelyeket a sorozat honlapján később is vissza lehet nézni.

A készítők elgondolása szerint a munkahelyek többségén a magáncélú internetezés a déli ebédszünetben engedélyezett, így az új részek is mindig 12:30 perckor válnak elérhetővé – mondta el az MTI-nek Cs. Kiss Zsuzska, az Origo Zrt. kommunikációs menedzsere.

A 24 részből álló Csalfa Karmában egy testvérpár törekszik ugyanazon férfi megszerzésére. „A fő irányelv szerint mindenkinek megvan a maga párja, de ha a szereplők nem a karmájuk szerint cselekszenek, könnyen lehet, hogy elkerülik egymást" – mondta Kinizsi Ottó, a sorozat társproducere.

Az új szappanopera a kor követelményeinek megfelelően HD technológiával készült, jóllehet a netes verzió a gyorsabb adatátvitel miatt „csak" a hagyományos SD felbontásban látható.

„A sorozat népszerűségét egyelőre még megbecsülni sem lehet" – magyarázta Cs. Kiss Zsuzska, hozzátéve, hogy az első részt 24 óra alatt összesen 18 300-an nézték meg.

A szappanoperák népszerűségéből és a korábbi magyar webes sorozatokból kiindulva a Csalfa Karma készítői többszázezres nézőszámra számíthatnak. Jó példa erre Horgas Ádám kifejezetten a világhálóra készült thriller websorozata, a MAB, amelyet a YouTube-on keresztül több mint háromszázezren töltöttek le.Kapcsolódó