Amerikában és Portugáliában nyert Nemes Jeles László Türelem című kisjátékfilmje


Portugál és amerikai fesztiváldíjakat nyert Nemes Jeles László Türelem című rövidfilmje. Kamondi Zoltán Dolinájáért a legjobb operatőr díját Medvigy Gábor nyerte el a május 4-én véget ért syracuse-i filmfesztiválon New York államban.

Nemes Jeles László rövidfilmje, a Türelem, Angers és Bilbao után Lisszabonban és az ohiói Athensben megrendezett filmszemlén nyert elismeréseket. A velencei filmfesztivál versenyprogramjában debütált egysnittes Türelem Nemes Jeles László első rendezése.

A portugál fővárosban megrendezett Indie Lisboa filmfesztiválon az RTP közszolgálati televízió díját nyerte el. Az elismerésnek köszönhetően a portugál televízió hamarosan műsorra tűzi a magyar rövidfilmet, mely az Inforg Stúdió, a Duna Műhely és Filmteam koprodukciójában készült.

Az ohiói egyetem rendezvényén, a május 1-jén véget ért Athens Nemzetközi Filmfesztiválon a Türelem című mozgóképért a legjobb hangmérnök díját Zányi Tamás kapta. Az athensi fesztivál 35. alkalommal mutatta be válogatását a nagyvilág független filmterméséből.

Kamondi Zoltán Dolina című filmjéért Medvigy Gábor a legjobb operatőr díját nyerte el syracuse-i nemzetközi filmfesztiválon. A New York államban megrendezett seregszemle 120 alkotást vonultatott fel április 25. és május 4. között.

A Bodor Ádám novellájából készült mozgóképet a nemzetközi közönség először Karlovy Varyban láthatta, és azóta számos rangos filmfesztivál hívta meg programjába. Nemzetközi díjakat Bitolában, Portóban és Tiburonban nyert a közelmúltban Kamondi Zoltán filmje.

A Dolina fesztiválkörútjának következő állomása Szófiában lesz.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.


Kapcsolódó