Clint Eastwooddal ünnepelte életműdíját Morgan Freeman


Sidney Poitier és Samuel L. Jackson is köszöntötte a veterán színészt az Amerikai Filmintézet életműdíjának átadóján.

A remény rabjai sztárja életművéért vehette át a rangos elismerést. Freeman Oscar-díjat nyert a Millió dolláros bébiben nyújtott alakításáért, emellett olyan filmekben játszott, mint az Invictus, a Hetedik, a Miss Daisy sofőrje és A sötét lovag.

Freeman harminckilencedikként kapta meg az elismerést. Clint Eastwood adta át neki a szobrocskát: „Ő a legkönnyedebb ember, akit valaha ismertem, a magánéletben és színészként egyaránt. Nem tudom, hogy helyes-e egy másik férfit szeretni, de nagyon közel állok hozzá.”

Sidney Poitier így méltatta a színészt: „ A színészet mesterségének hercege, Samuel L. Jackson egyszerűen csak „az igazi dolognak” titulálta, Forest Whitaker pedig így írta le: „tanácsadó, jelzőtűz, bizalmas, egy váll, amin kisírhatod magad, védelmező és barát.”

Tim Robbins, aki A remény rabjaiban játszott Freemannel, azt mondta: „Megtiszteltetés volt veled börtönben lenni Morgan.”

Morgan köszönőbeszédében így fogalmazott: „Könnyű elfogadni, de nagyon nehéz elhinni. Mississippiben, ahonnan származon, ezt az érzést úgy nevezik, hogy magas gyapoton járni. Számomra a mennyország mindig azt jelentette, hogy filmekben játszom. Büszkén vallom magam színésznek, és bár csak egy éjszakára, de miattatok sztárnak érzem magam.” (HBO)Kapcsolódó