Rendező és operatőr szakos hallgatók kiállítása a Mai Manó Házban

Pillanatnyi forgatókönyv címmel nyílik fotókiállítás a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező és operatőr szakos hallgatóinak munkáiból csütörtökön a Mai Manó Házban. (kultura.hu)

A budapesti Magyar Fotográfusok Házában a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanulói – Vecsernyés János és Máthé Tibor elsőéves operatőr szakos hallgatói, Enyedi Ildikó film- és televíziórendező, valamint Máthé Tibor operatőr szakos ötödéves hallgatói – mutatkoznak be alkotásaikkal. A kiállított képek mellett levetítik a hallgatók többi munkáját is.

A kiindulópont egy Kosztolányi-idézet: „a tárgyak nyugvó pontjai elsuhanó életünknek". Az ő szellemét követve az elsőéves fotózási feladatok az emberhez közelálló, az ember által készített apró tárgyak fényképezésével kezdődnek, természetes és mesterséges fényviszonyok között. 

Csizek Gabriella, a kiállítás kurátora ajánlójában úgy fogalmaz: az alkotók mást és máshogyan látnak, a nézők pedig a különbségekben megmutatkozó saját stílusokat is megfigyelhetik. A képek együttes bemutatása pedig ebben az esetben is létrehoz egy különös, új minőséget, amely kizárólag ebben az együtthatásban él, a különböző megközelítések kiegészítik, gazdagítják egymást – áll a program ismertetőjében.

A tárlatot Korniss Péter fotográfus nyitja meg, a fotókiállítást augusztus 14-éig tekinthetik meg az érdeklődők.

Kapcsolódó