Magyarországon először a Jameson CineFesten: filmek a legmodernebb DCI vetítési technikával Magyarországon először a Jameson CineFesten: filmek a legmodernebb DCI vetítési technikával

Magyarországon először a Jameson CineFesten: filmek a legmodernebb DCI vetítési technikával

A Jameson CineFest néhány versenyfilmjét, a magyar fimfesztiválok történetében először, a legfejlettebb digitális vetítéstechnikával vetítjük majd Miskolcon.

Az Avatar 2009 -es bemutatása óta gyors ütemben zajlik a mozitechnika digitális technológiára történő átállása.

A digitális vetítőrendszerek globális piacvezetője, a Christie Digital támogatásával a szeptemberi nyitóelőadás helyszíne, valamint az Uránia terem alakul át digitális vetítőteremmé, melyben a nézőközönség több, mint 2.2 megapixel felbontásban, kristálytiszta képminőségben élvezheti a versenyműveket. A Christie digitális vetítőrendszere egy úgynevezett 'DCI szabványrendszer' szerint, 2K felbontásban, 13.000 Ansi fényerőt meghaladó teljesítménnyel teszi lehetővé a digitális kópiák bemutatását.

A Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be a Europe Finest is a cég a DCI szabvány szerinti moziforgalmazásra alkalmas európai klasszikusokból fog a CineClassics keretében bemutatót tartani.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat