Harrison Ford: haljon meg Indiana Jones!


Harrison Ford feltétlenül szeretne szerepelni egy ötödik Indiana Jones-filmben, de arra vágyik, hogy a végén haljon meg a legendás régészprofesszor.

„Van még bennem egy ötödik film, ezért amint Spielberg és Lucas rám telefonál, már rohanok is az ostoromért” – tréfálkozott Ford, aki most éppen új filmjét, a Cowboyok és űrlényeket népszerűsíti Amerikában. „Viszont Indynek meg kell halnia, hogy utána csak a legendája éljen tovább. Nem vagyok vérszomjas, de a dolognak ez a dramaturgiája, hiszen nem tudjuk őt elképzelni megöregedve, a kandalló előtt. Annak idején hasonló okból győzködtem George Lucast, hogy öljük meg Han Solót A jedi visszatér végén, de nem volt rá hajlandó”.

Ford egyébként hezitált, hogy elfogadja-e a Cowboyok és űrlények főszerepét, mert nem értette a koncepciót. „Zavart a cím: hogy jön a western a sci-fihez? Aztán elmagyarázták, hogy a dolog nagyon is jó lehet, ha komolyan vesszük. Közben rájöttem, a western része mindenképpen érdekel. Világéletemben szerettem volna vadnyugati filmben szerepelni, de alig készül ilyen, mert nincs divatja. Most viszont összejött, és kiderült, tényleg működik akár ufókkal is”.

(premierfilm)Kapcsolódó