Sas Tamás Daryl Hannah-val forgat Sas Tamás Daryl Hannah-val forgat

Sas Tamás Daryl Hannah-val forgat

Magyar-amerikai-orosz koprodukcióban készül Sas Tamás új filmje, az S.O.S. Love!. A Daryl Hannah főszereplésével forgó romantikus vígjáték egy részét már leforgatták Los Angeles-ben, a magyarországi munkálatok augusztus végéig tartanak.

A mintegy 500 millió forintból készülő film főszereplője, Daryl Hannah korábban például a Kill Bill, az Acélmagnóliák vagy a Tőzsdecápák című produkcióban játszott. A további szerepekben látható lesz a Titanic-ban is szereplő Billy Zane vagy a két fiatal amerikai színész, C. J. Thomason és Christine Kelly. Maxim szerepére Oroszország egyik legkedveltebb komikus sztárját, Jevgenyij Szticskint kérték fel – hangzott el film hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Sas Tamás, a film rendezője, egyúttal producere elmondta, hogy a legnehezebb feladat a film pénzügyi hátterének előteremtése volt, hiszen Magyarországról semmilyen állami támogatásra nem számíthattak. A költségvetés így magyar, orosz és amerikai magánpénzekből és szponzori hozzájárulásokból állt össze.

A rendező leszögezte: az S.O.S. Love! nem tekinthető a S.O.S Szerelem! című filmje folytatásának, hiszen más szereplőkkel, helyszíneken dolgoznak, valamint a történet sem kapcsolódik szorosan a 2007-ben bemutatott produkcióhoz.

„A film az első 3D-ben forgatott romantikus vígjáték lesz" – emelte ki Sas Tamás, aki szerint az új technika legalább olyan jelentős paradigmaváltást jelent a filmiparban, mint egykor a hangosfilmek vagy a színes produkciók megjelenése. Felidézte, hogy az operatőrrel, Miklauzic Mártonnal maguk is tartottak a 3D-ben történő forgatástól, hiszen ismeretlen terepre merészkedtek. Mint fogalmazott, hosszú utómunkálatok után várhatóan december 15-én kerülhet a mozikba a produkció.

A sajtónak kiosztott sajtóanyag megfogalmazása szerint „mintha még Tom Cruise is feltűnne az új produkcióban". Sas Tamás az MTI ezt firtató kérdésére csak annyit mondott, Cruise valóban feltűnik majd a filmben, de hogy milyen szerepben, azt meglepetésnek szánja.

A rendező azt szeretné, ha az S.O.S. Love! premierje világbemutató volna. Mint fogalmazott, a Fórum Hungary vállalta azt európai forgalmazást, de terveik szerint az amerikai mozikban is látható lesz az alkotás.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat