Sas Tamás Daryl Hannah-val forgat


Magyar-amerikai-orosz koprodukcióban készül Sas Tamás új filmje, az S.O.S. Love!. A Daryl Hannah főszereplésével forgó romantikus vígjáték egy részét már leforgatták Los Angeles-ben, a magyarországi munkálatok augusztus végéig tartanak.

A mintegy 500 millió forintból készülő film főszereplője, Daryl Hannah korábban például a Kill Bill, az Acélmagnóliák vagy a Tőzsdecápák című produkcióban játszott. A további szerepekben látható lesz a Titanic-ban is szereplő Billy Zane vagy a két fiatal amerikai színész, C. J. Thomason és Christine Kelly. Maxim szerepére Oroszország egyik legkedveltebb komikus sztárját, Jevgenyij Szticskint kérték fel – hangzott el film hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Sas Tamás, a film rendezője, egyúttal producere elmondta, hogy a legnehezebb feladat a film pénzügyi hátterének előteremtése volt, hiszen Magyarországról semmilyen állami támogatásra nem számíthattak. A költségvetés így magyar, orosz és amerikai magánpénzekből és szponzori hozzájárulásokból állt össze.

A rendező leszögezte: az S.O.S. Love! nem tekinthető a S.O.S Szerelem! című filmje folytatásának, hiszen más szereplőkkel, helyszíneken dolgoznak, valamint a történet sem kapcsolódik szorosan a 2007-ben bemutatott produkcióhoz.

„A film az első 3D-ben forgatott romantikus vígjáték lesz" – emelte ki Sas Tamás, aki szerint az új technika legalább olyan jelentős paradigmaváltást jelent a filmiparban, mint egykor a hangosfilmek vagy a színes produkciók megjelenése. Felidézte, hogy az operatőrrel, Miklauzic Mártonnal maguk is tartottak a 3D-ben történő forgatástól, hiszen ismeretlen terepre merészkedtek. Mint fogalmazott, hosszú utómunkálatok után várhatóan december 15-én kerülhet a mozikba a produkció.

A sajtónak kiosztott sajtóanyag megfogalmazása szerint „mintha még Tom Cruise is feltűnne az új produkcióban". Sas Tamás az MTI ezt firtató kérdésére csak annyit mondott, Cruise valóban feltűnik majd a filmben, de hogy milyen szerepben, azt meglepetésnek szánja.

A rendező azt szeretné, ha az S.O.S. Love! premierje világbemutató volna. Mint fogalmazott, a Fórum Hungary vállalta azt európai forgalmazást, de terveik szerint az amerikai mozikban is látható lesz az alkotás.

(MTI)


Kapcsolódó

Magyar filmek Indiában

2013. augusztus 07.

Magyar filmek Londonban

2009. szeptember 29.