Thelomeris – jövőre érkezik az első 3D-s magyar sci-fi Thelomeris – jövőre érkezik az első 3D-s magyar sci-fi

Thelomeris – jövőre érkezik az első 3D-s magyar sci-fi

2012-ben végre mozikba kerül a Thelomeris című magyar 3D steampunk/science fiction film, amely Philip K. Dick világát idézi meg egy sötét, fogaskerekekkel átszőtt városon belül, ahol a sorsot és az időt kutatják. A Hatvani Balázs dirigálta filmben többek között szerepel Dörner György, Viczián Ottó, Rudolf Péter, Szakácsi Sándor és Mark Hamill.

Sötét felhők gyülekeznek a hatalmas, zakatoló metropolisz, Thelomeris felett, amelynek senki nem ismeri a múltját, vagy a jövőjét. Fellegekbe vesző tornyai, épületeket átívelő, zsúfolt hidai mellett eltörpülnek a polgárok, akik itt élik szürke mindennapjaikat. Azért dolgoznak, hogy a város zakatoló mozgatórugója, az óragyár zavartalanul működhessen, és növekedjen. A központban egy hatalmas, fekete épület magasodik, az Óratorony ahonnan a több ezer időmérő szerkezet gyártását és termelését irányítják.

A főhős (Dörner György) a város legbefolyásosabb embere, aki a gigászi óratorony tulajdonosaként a hatalom legfőbb birtokosa. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a vállalat minél nagyobbra növekedjen, nem törődve a városlakók vágyaival, akiknek élete szinte már összeforrt az újabb és újabb órák gyártásával. Azonban úgy tűnik, adódhatnak olyan események, amelyeket még ő maga sem vonhat az irányítása alá. Felesége (Bárd Noémi), az egyetlen, akit valaha közel engedett magához, hirtelen halálos beteg lesz. Egyetlen esélye van, ha szembeszáll az Idővel, és megpróbálja megállítani. Ebben csak egyetlen titokzatos személy, Stranger (Mark Hamill) lehet a segítségére, aki lehetőséget kínál a végzet megmásítására, így a haldokló feleség megmentésére, összekötve a múltat és a jövőt. A sors azonban rosszul tűri, ha szembeszállnak vele...

(prae)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat