Tarr Béla életműdíjat kap Reykjavíkban Tarr Béla életműdíjat kap Reykjavíkban

Tarr Béla életműdíjat kap Reykjavíkban

A Reykjavíki Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját Ólafur Ragnar Grímsson izlandi elnök személyesen adja át Tarr Bélának szeptember 29-én. Az izlandi seregszemle három Tarr-filmmel, mesterkurzussal és közönségtalálkozóval várja a nézőket.

A közelmúlt legfontosabb mozgóképeit vonultatja fel a napokban Izland fővárosában a Reykjavíki Nemzetközi Filmfesztivál. A rangos esemény díszvendége lesz Tarr Béla. A világhírű magyar filmrendező munkásságát életműdíjjal ismeri el a fesztivál és ebből az alkalomból műsorra tűzi a Családi tűzfészek, a Werckmeister harmóniák és A torinói ló című Tarr-filmeket.

Tarr legutóbbi filmje, A torinói ló vetítését követően közönségtalálkozón vesz részt, továbbá mesterkurzust is tart a seregszemle keretében. Szeptember 29-én Ólafur Ragnar Grímsson izlandi elnök személyesen adja át a Reykjavíki Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját az elismert magyar művésznek az elnöki rezidencián Bessastadirban.

Tarr Béla Moszkvában

Tarr Béla legutóbbi alkotása, A torinói ló kiemelkedő sikert aratott februárban a berlini filmfesztiválon tartott világpremieren: a zsűri nagydíját és a filmkritikusok díjat is elnyerte. A filmet azóta számos rangos filmművészeti fórum tűzte műsorra világszerte, az isztambuli, a dubrovniki, a jeruzsálemi, az újvidéki és a jereváni nemzetközi filmfesztiválok életműdíjjal méltatták Tarr munkásságát az elmúlt hónapokban.

A torinói ló, mely Magyarország hivatalos Oscar-nevezése az Amerikai Filmakadémián, az Európai Filmakadémiai díjaira felterjesztett játékfilmek listáján is szerepel.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat