Indul a Finale!


Új magyar rövidfilm debütál az október 7-én kezdődő varsói filmfesztivál versenyprogramjában. Az A-kategóriás filmfesztiválhoz kapcsolódó CentEast-en Hajdu Szabolcs készülőben lévő új filmjét ismerhetik meg a szakmabeliek.

Simonyi Balázs legújabb rövidfilmje, az Elek Ferenc és Kovács Lehel főszereplésével készült Finale a varsói filmfesztivál rövidfilm versenyében indul. A lengyel fővárosban október 7-én kezdődő seregszemle – Berlin, Cannes és Velence mellett – egyike a 14 ún. A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválnak.

A fotóművészként és újságíró-szerkesztőként is ismert Simonyi Balázs 8 perces Finale című új alkotása a Snittegylet Filmműhely és a Celluloid Műhely gyártásában készült. A film „két férfi, egy eset, egy este” csattanós története. A Finale az európai premierrel párhuzamosan Amerikában is látható, a napokban tűzte műsorra a vancouveri nemzetközi filmfesztivál.

Az idén 27. alkalommal kezdődő varsói filmünnephez 2005 óta a CentEast elnevezésű szakmai esemény is társul, melynek célja, hogy a szakmabelieknek a jelenleg gyártás alatti egész estés mozgóképeket mutasson be. A CentEast-re idén tíz izgalmas projekt kapott meghívást, köztük Hajdu Szabolcs A játékos / The Gambler címmel készülő új játékfilmje. A többszörös díjnyertes Bibliothéque Pascal rendezője ezúttal Las Vegas-ban forgat filmet egy vagyonát eljátszó, gazdag kelet-európai családról.Kapcsolódó