Audrey Hepburn visszatért Rómába


Audrey Hepburn visszatért Rómába: a filmcsillag kifogástalan stílusa áll a szerdától látogatható kiállítás középpontjában, valamint az a robogó, amellyel a Római vakáció című klasszikusban felfedezte a várost.

Az Ara Pacis múzeumban szervezett tárlat Audrey Hepburn számos ruháját, valamint az idén 50 éves Álom luxuskivitelben című filmben viselt túlméretezett napszemüvegét is felsorakoztatja, de láthatók a színésznő kalapjai és sáljai is.

A brit születésű filmcsillag az 1970-es években Rómában telepedett le, miután hozzáment Andrea Dotti olasz orvoshoz, akitől második fia, Luca született. Az olasz fővárosban „az anyám óhatatlanul is a lesifotósok felvételeinek főszereplője lett" – mondta Luca Dotti.

A kiállításon Rómában készült fotók tucatjai láthatók a színésznőről, a képkockák között van olyan is, amelyen Audrey Hepburn olasz pályatársai, Claudia Cardinale vagy épp Monica Vitti oldalán szerepel. A látogatók a stílusikon magánéletét bemutató fotókat is megtekinthetnek.

A tárlat egyik fénypontja az a zöld Vespa, amelyen a színésznő Gregory Peckbe kapaszkodva végigjárta az olasz főváros utcáit a Római vakációban. A ruhák között Hubert de Givenchy és Valentino számos alkotása szerepel, beleértve a „kis feketét", vagyis a népszerűvé vált koktélruhát.

Audrey Hepburn az 1980-as években hagyta el Rómát, Svájcba települt, ott élt 1993-ban bekövetkezett haláláig. A 63 évesen elhunyt filmcsillag az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF jószolgálati nagykövete volt, a kiállításra szóló belépők árából darabonként 2,50 euróval a szervezet csádi gyerekeken segítő programját támogatják a szervezők.

(MTI)Kapcsolódó