Alejandro Jodorowsky, David Lynch és Zsigmond Vilmos közös filmterve


Alejandro Jodorowsky több mint egy évtized után újra filmet forgat: a King Shot című francia–amerikai koprodukció Nick Nolte főszereplésével és Zsigmond Vilmos operatőri munkájával készül.

Az alkotás francia producere a magyar származású, Párizsban élő Simon Shandor lesz.

A 61. Cannes-i Filmfesztiválon nagy érdeklődést keltett Alejandro Jodorowsky, Nick Nolte és a producer, Simon Shandor közös megjelenése a fesztiválpalota vörös szőnyegén, ami találgatásoknak, valós és álhíreknek szolgált alapul.

A filmes alkotók Jodorowsky új filmterve, a King Shot kapcsán találkoztak a filmes seregszemlén. A médiaérdeklődést elsősorban az váltotta ki, hogy Simon Shandor producer Alexandro Jodorowsky mellett David Lynchet is bevonta a projektbe executive producerként. A két rendező először fog együtt dolgozni.

A művészi polihisztorságáról ismert ukrán származású, chilei-mexikói filmrendező (A vakond, a Szent hegy, a Szent vér) több mint egy évtized után kíván visszatérni King Shot című filmjével, amely jelenleg előkészítési fázisban tart. A forgatás kezdetének tervezett időpontja 2008 októbere.

A két legendás rendezőn kívül több világhírű sztár vesz részt a következő szezon egyik legizgalmasabbnak ígérkező filmtervében, így többek között Nick Nolte, Marilyn Manson, Asia Argento, Udo Kier és Arielle Dombasle vállaltak szerepet a közös munkában. Tárgyalások folynak továbbá Mickey Rourke-kal, Santiago Segurával és Rossy de Palmával.

A King Shot Jodorowsky első, nagyközönséget megcélzó nagyjátékfilm-terve, amely mainstream jellege mellett megőrzi a rendező határtalan fantáziavilágát. A híres író és képregényszerző, valamint elismert tarotszakértő Jodorowsky "metafizikus spagettigengszter-filmnek" nevezi saját képregényén alapuló filmtervét.

Forrás: MTIKapcsolódó