A Kaméleon az első magyar film a Korda Stúdióban A Kaméleon az első magyar film a Korda Stúdióban

A Kaméleon az első magyar film a Korda Stúdióban

Goda Krisztina Etyeken forgatja harmadik nagyjátékfilmjét, a Kaméleont. Még ebben a hónapban átadják az ötös stúdiót, a hatos építésével azonban megvárják a hétfői parlamenti döntést. A képi utómunka stúdióval való együttműködés után immáron a hangutómunka részleg is működik Tőzsér Attila vezetésével.

A Korda Filmstúdióban forgatják Goda Krisztina harmadik nagyjátékfilmjét. A stáb a teljes forgatási idő (negyvennyolc nap) csaknem felét, húsz napot tölt Etyeken.

A Korda Stúdió kapui nyitva állnak a magyar filmesek előtt is: a világszínvonalú szolgáltatásokat elérhető áron kínálják a hazai produkciók számára. A 35 hektáron, várhatóan 91 millió eurós beruházással megvalósuló Korda Stúdióban átadásra került az 5-ös műterem, így jelenleg 9000 négyzetméteren működik. A hatos, legnagyobb méretű, ún. gigastúdió építésével azonban megvárják a magyar filmtörvénnyel kapcsolatos parlamenti döntéseket, amelyek az adóvisszatérítés lehetőségét a film kulturális tartalmához kötnék.

Ha a magyar filmtámogatás 20%-os adóvisszatérítéssel működő rendszerét jóváhagyják hétfőn, azonnal nekilátnak az építkezésnek, és idén ősszel már forgatásra kész lesz a világ legnagyobb stúdiója.

A Universaltól átvettek egy New York-i utcakülsőt, így a zárt, belső felvételek mellett immáron külső felvételek rögzítésére is lehetőséget nyújt a filmgyár: egy kilencvenes évek Bronxát tükröző homlokzatokkal dolgozó filmet le lehet itt forgatni.

Tavaly novemberben jelentették be, hogy a Jászberényi-fivérek által alapított Colorfront képi utómunka stúdióval szélessávú internetkapcsolat formájában működik együtt a filmgyár. A filmgyár korábban átadott hangutómunka részlege immáron Tőzsér Attila hangmérnökkel dolgozik, aki egyébként a jelenleg forgó Kaméleon utómunka hangmérnöke is. A hangstúdió lelke a Digidesign által gyártott Pro Tools rendszer lesz, a világ összes stúdiójával való kompatibilitás okán a Korda teljes és részfeladatokat is el tud látni a külföldi produkciók számára.

Kálomista Gábor a filmhunak elmondta: egy élőhelyszínes forgatást nagyon megdrágít, ha a külső körülmények (szomszéd, utca, repülőgéphang) miatt áll a munka, és túlórákat, pótnapokat kell beiktatni. Etyeken azonban egy tizenkét órás forgatási nap mind a tizenkét óráját munkával lehet tölteni. A Kaméleon az első magyar játékfilm, amely a Korda minőségi hozzájárulásával készül.

Forrás: film.hu

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat