New York Filmakadémia Budapesten


New York, Los Angeles, London, Párizs mellett idén második alkalommal indít képzést színész, rendező/operatőr szakokon a nemzetközi filmszakma legrangosabb iskolája, a New York Film Academy, a magyar partneriskola, a Silverback Films közreműködésével.

A 2008 augusztus 3-án induló négyhetes angol nyelvű műhelyképzésre egy egyperces vágatlan kisfilmmel várják a jelentkezőket "My next door neighbour" (A tőszomszédom) témában 2008. június 15-ig. A tandíj világszerte egységesen 3500 dollár, melynek előteremtésében a szervezők segítséget nyújtanak.

A műhelyképzés a gyakorlati ismeretek elsajátítására helyezi a hangsúlyt, nemzetközileg elismert diplomát ad.

New York, Los Angeles, London, Párizs, Miami, Barcelona, Bilbao, Milánó, Firenze, Tokió, valamint a Harvard University, Princeton University, Cambridge University és az MGM Studios / Universal Studios után tehát Budapest lesz a tizenhatodik helyszín, ahol az amerikai filmiskola új tehetségek után kutat.

Az idén augusztusban kezdődő intenzív filmképzés elsődleges célja, hogy a nemzetközi felhozatal felfedezettjeivel töltse fel az amerikai filmipart.

A New York Film Academy rangját az is jelzi, hogy egyre több filmsztár járatja gyermekét ide. Steven Spielberg fia és Susanne Sarandon lánya már másodéves hallgatói az iskolának. Tim Robbins, Kevin Kline, Pierce Brosnan, Peter Bogdanovich, Melanie Griffith és Donatella Versace gyermekei, Luc Besson húga is mind a New York Film Academy végzősei.

forrás: film.huKapcsolódó