„Bollywood legerőszakosabb filmjét” vágták át a cenzorok


A keresztény hitű indiai kisebbségre való tekintettel újravágatták a Ghost című horrorfilmet, amelyben egy nőalakot öltött gonosz lelket feszítenek keresztre.

Újravágta az indiai filmközpont (Central Board of Film Certification) a Bollywoodban valaha készült legerőszakosabb filmként emlegetett Ghost című horrort – tudósít a The Times of India internetes oldala.

„A cenzorok kivágták a filmem egyik legfontosabb jelenetét. Arról van szó, amelyikben a szellemet Jézus Krisztushoz hasonlóan keresztre feszítik. A forgatókönyv szempontjából kulcsfontosságú jelenet volt” – panaszolta a film rendezője, Puja Jatinder Bedi a lapnak.

„A cenzorok úgy érezték, hogy a keresztre feszítés megsérti a keresztény közösség vallásos érzéseit, pedig a jelenet brutalitása egy nő ellen irányul” – tette hozzá Bedi, aki elismeri, hogy a filmet gore elemei miatt valóban lehet minden idők legbrutálisabb bollywoodi munkájának nevezni. „Épp ezért a cenzorok letompították az összes gyilkosságjelenetet.”

A lap megkeresésére a mumbai-i filmközpont illetékese, J. P. Singh azt mondta, a keresztre feszítési jelenetet nem vették ki a filmből, csak tompították az erejét: „Csak lerövidítettük, hogy tompítsuk a lány ellen elkövetett rendkívüli kegyetlenséget. A vizsgálóbizottság öt-hat helyen módosított, valamennyi rendkívül brutális volt. Egy jelentben levágják egy hulla lábát. Egy másikban sok ember ver hosszú ideig egy lányt.”

Puja Jatinder Bedi korábban produceri munkát végzett – többek közt a Stanley Tong által rendezett The Myth című filmben, amelynek főszerepét Jackie Chan alakította –, ez az első rendezői próbálkozása.


Kapcsolódó