ÉletREklám 2012-ben is ÉletREklám 2012-ben is

ÉletREklám 2012-ben is

A pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál újra meghirdeti életREklám felhívását. A magyarországi lebonyolítást immár évek óta a BuSho (Budapest Short Film Festival) fesztivált is szervező Gombolyag Alapítvány vállalta.

A felhívás célja, hogy az alkotók olyan 1 perces filmeket készítsenek, melyek a „reklama na život" – szabad fordításban „életREklám” – szlogenhez köthetőek. A 2011-es verseny kiemelkedő eredménye volt, hogy az egyik magyar alkotást a tavalyi versenyből, Deák Kristóf Honfoglalás 2011 című filmjét beválasztották a világ 25 legjobb egypercese közé.

A 2012-es téma a válság. „Persze elsősorban nem a világfájdalmakra vagyunk kíváncsiak, inkább amolyan megoldáskereső, hurráoptimista alkotásokat vá runk, melyhez a szlovákok a következő szlogent fogalmazták meg: Sme na smrt’ pobaveni? tehát Are we entertained to death? Mivel a magyar pedig egy bonyolult nyelv, ezért mi arra gondoltunk, hogy a mi tésztánkra jó a kríz is!? Röviden: Krízistészta! – fogalmaz a BuSho. – Reményeink szerint szintén folytatódik az a sikeres kezdeményezés, hogy nem csak egyénileg készíthettek filmet, hanem a fesztivál szervezésében megszülető életREklám-workshopok keretein belül is. Az egyik Budapesten, Xantus János vezetésével az SZFE-n, másik pedig a nagyváradi Partiumon, Patrovits Tamás irányítása alatt, február közepén.

További részletek és jelentkezési űrlap itt.

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat