Halálos baleset a John Woo-forgatáson

Egy kaszkadőr meghalt és hat társa megsérült John Woo Red Cliff (Vörös szikla) című történelmi filmeposzának pekingi forgatásán. Éppen egy hajós akciójelenetet vettek fel hétfőn reggel, amikor egy lángokban álló kisebb hajóról pillanatok alatt átterjedt a tűz a vele a forgatókönyv szerint ütköző nagyobb hajóra. A stáb már semmit sem tudott tenni, a két hajó porig égett, ahogyan a lángok martalékává vált egy 23 éves kaszkadőr is.

A rendező, aki hosszú hollywoodi évek után (Rés a pajzson, Ál/arc, Mission: Impossible 2.) ezzel a produkcióval akar ismét visszatérni a kínai filmvilágba, Hongkongból rohant vissza a tragédia hírére, ugyanis odaszólította a film promóciós munkája.

A Red Cliff a harmadik századi feudális Kína sorsfordító csatáját dolgozza fel, amelyben kétezer hajó pusztult el. Az egyes hírek szerint több mint 80 millió dollárból készülő harci eposz költségvetéséhez a kínai kormány is hozzájárult, állami tulajdonú filmvállalatán keresztül. A filmet még a pekingi olimpia előtt be akarják mutatni.

A stáb együttérzését fejezte ki az elhunyt kaszkadőr rokonainak, és közleményükben ígéretet tettek a fiatalember családja, valamint a további hat sérült támogatására.

A tavaly április óta folyó forgatás korántsem volt zökkenőmentes. Előbb Chow Yun-fat adta vissza a szerepét, aztán a másik nagy kínai színészikon, Tony Leung, bár ő később mégis visszatért a filmhez. Woo nem kapott engedélyt arra, hogy a Jangce-folyón forgasson, így speciális effektusokat volt kénytelen bevetni a csatajelenetekhez.

Kapcsolódó