Amerikában forgatja következő filmjét Woody Allen


Az Egyesült Államokban forgatja következő nagyjátékfilmjét Woody Allen. Az elsődleges helyszín San Francisco, de néhány jelenetet New Yorkban vesznek majd fel – ismertette terveit a rendező Rómában, a To Rome With Love című filmjének világpremierjét követő sajtótájékoztatóján.

Bejelentésével Woody Allen cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint következő nagyjátékfilmje forgatási helyszíneként Koppenhágát választotta volna, így folytatva európai fővárosokat érintő „turnéját” – írta a Variety. A rendező  – aki legutóbbi filmjeit Londonban, Párizsban, Spanyolországban, illetve Rómában forgatta le – azt mondta, fogalma sincs, hogy honnan származnak a dán fővárossal kapcsolatos spekulációk, és egyelőre többet nem árult el készülő filmjéről.

Woody Allen: To Rome With Love

Az április 20-án az olasz mozikban debütáló To Rome With Love szereplői közt olyan hírességeket találunk, mint Penélope Cruz, Alec Baldwin, Jesse Eisenberg, és van benne egy Roberto Benigni-cameo is.

A történet Olaszországban játszódik, szereplői helyiek vagy turisták, olaszok és amerikaiak. A film nyelve nagyrészt az olasz. Angolul feliratozott változatának észak-amerikai premierjét június 14-ére időzítették, a Los Angeles-i Filmfesztiválra. Romániai és magyarországi premierjének időpontja egyelőre ismeretlen.

Az amerikai filmrendező februárban átvette a legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscar-díjat Éjfélkor Párizsban című filmjéért.Kapcsolódó