Felvidéki magyar színészeket is jelöltek a Nap a hálóban szlovák filmdíjra


Több felvidéki magyar színész is szerepel a legrangosabb szlovákiai filmdíj 2012-es jelöltjei között, a Szlovák Filmakadémia Nap a hálóban elnevezésű díját ma adják át Pozsonyban.

A legjobb női főszereplő kategóriában a jelöltek között van Bárdos Judit, A ház című cseh–szlovák koprodukcióban készült filmdráma Eva figurájának megformálója, valamint Tóbiás Szidi a Barackliget című film női főszereplője. A legjobb férfi főszereplő kategóriában Mokos Attilának, a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Dráfi Mátyásnak van esélye a díjra, mindkét színész Peter Bebjak Barackliget című filmjében szerepelt. Bebjak alkotása összesen 8 kategóriában versenyez a díjért – írja a Új Szó című szlovákiai magyar napilap.

A legtöbb jelöléssel Martin Sulík Cigány és Zuzana Liová A ház című filmje indul a díjért. Mindkét alkotást 12–12 kategóriában jelölték. A 2004 óta kétévente átadott díjat idén 17 kategóriában osztják ki a 2010-ben és 2011-ben készült szlovák alkotások között. Az idei gálaünnepséget a Szlovák Nemzeti Színházban tartják, a díjátadót a Szlovák Televízió egyenes adásban közvetíti.

(MTI)


Kapcsolódó