4. Magyar Pszichoanalitikus Filmkonferencia – felhívás


Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Pszichoanalitikus Filmkonferencia, Parallel történetek címmel. Az Imágó Egyesület, az Imago International és a PTE Pszichológiai Doktori Iskola Elméleti pszichoanalízis programja főszervezésében a konferenciának Pécs ad otthont 2012. november 22–24. között.

A pszichoanalízis, filmművészet és a történet hívószavakhoz kapcsolódóan várunk jelentkezéseket előadásra és műhelyre. Az absztraktok beküldésének határideje május 31.

A korábbi konferenciák által megteremtett hagyomány folytatásaként a 4. MPF célkitűzése, szakmai irányelve a pszichoanalitikus filmtudomány interdiszciplináris területe iránt elkötelezett filmalkotók, filmtudományi szakemberek, pszichoanalitikusok és pszichoanalitikus szemléletű pszichológusok eszmecseréjének elősegítése, a témához kapcsolódó tudományos kutatások megismertetése, megvitatása és népszerűsítése. A középpontban továbbra is a párbeszéd és a kölcsönhatás áll: a pszichoanalitikus és kinematografikus tudás integrálhatósága, egy közös nyelv kialakításának lehetősége.

A szervezők a pszichoanalízis, filmművészet és a történet hívószavakhoz kapcsolódóan jelentkezéseket várnak:

  • szekcióelőadásra: a filmpszichológia, pszichoanalitikus filmelmélet, filmkritika és filmértelmezés területeihez kapcsolódó előadás. Időkeret: 20 perc előadás, amit 10 perc diszkusszió követ.
  • műhelyre: filmélmények csoportos, pszichoanalitikus szempontú feldolgozása, illetve a pszichoanalitikus filmtudományhoz kapcsolódó elméleti és gyakorlati problémák interaktív megvitatása. Időkeret: 1–3 óra.

Részletek és nevezési lap itt:  www.imagoegyesulet.hu, valamint http://www.facebook.com/IVmpf.

image_print


Kapcsolódó