Magyar filmek Palicson Magyar filmek Palicson

Magyar filmek Palicson

Szombaton kezdődik a 19. Palicsi Filmfesztivál. A versenyprogramot Fliegauf Bence Csak a szél című filmje nyitja meg; a magyar filmnek szentelt különprogramban 6 játékfilmet ismerhet meg a vajdasági filmfesztivál közönsége.

Bergendy Péter A vizsga, Vecsernyés János Nyár utca, nem megy tovább, Hules Endre A halálba táncoltatott lány, Elek Judit Visszatérés, Jankovics Marcell Az ember tragédiája, Szabó István Az ajtó című játékfilmjeit és Till Attila Európa Filmdíjra jelölt, Csicska című rövidfilmjét is műsorra tűzi a július 14. és 20. között megrendezendő palicsi filmfesztivál. Az európai film egyhetes vajdasági szemléje évről évre számos alkotó jelenlétében mutatja be az aktuális magyar filmtermést.

Kép Jankovics Marcell Az ember tragédiája című animációs filmjéből

A palicsi filmfesztivál versenyprogramjába Fliegauf Bence Csak a szél című alkotása kapott meghívást. A februári Berlinalén Ezüst Medvével díjazott, magyar–német–francia koprodukcióban készült játékfilm áprilisban megkapta az Európa Tanács FACE-díját Isztambulban, majd jelölték az Európai Parlament Lux-díjára is, és legutóbb elnyerte a Paris Cinema fesztivál fődíját.

A közelmúlt egyik legsikeresebb magyar rövidfilmjét is vetítik Palicson. Simonyi Balázs Finale című rövidfilmje Palicson a Young Spirit of Europe című válogatást gazdagítja.

(a Magyar Filmunió közleménye)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat