„Robin Hood” perel

Beperelte az 1991-ben bemutatott Robin Hood, a tolvajok fejedelme című film producereit Kevin Costner, mert 2010 óta nem fizették ki neki a film nyereségéből származó, szerződésben meghatározott részét.

Az 1991-ben bemutatott film hatalmas pénzügyi siker volt, 390,4 millió dollár nyereséget szerzett világszerte – írja a Mediafax.

A bíróságon kedden benyújtott dokumentumokban Costner azt állítja, hogy a Morgan Creek Productions producerei két éve nem fizetnek neki. Az 57 éves színész anyagi kártérítést követel, az összeget nem hozták nyilvánosságra – tudósít a bbc.co.uk.

Ugyanezen dokumentumokban az áll, hogy a Robin Hood, a tolvajok fejedelme több mint 390 millió dollárt kasszírozott világszerte, amihez „több tíz millió” adódott hozzá a videokazetták és DVD-k, illetve tévés sugárzások bevételéből. A Deadline Hollywood által megszerzett dokumentumokban Costner jogi képviselői szerződésszegéssel és csalással vádolják a film producereit, ráadásul hamis forgalmazási adatokat közöltek a színésszel, illetve elhallgattak előle szerződéseket.

A gyártó cég igazgatója, James Robinson azt nyilatkozta a Hollywood Reporternek, hogy ez csupán egy „apró és jelentéktelen” vita. „Vajon miért van az, hogy Costner úr 22 év után lesz elégedetlen a mi üzletvezetésünkkel? (...) Több mint 40 millió dollárt kapott tőlünk, azt hiszem, nagyon korrektek voltunk vele szemben. Vajon mennyi pénzt kaphatott a többi film után, amiben közreműködőtt?” – mondta Robinson.

(Mediafax)

Kapcsolódó