/ / /

John F. Kennedy meggyilkolásáról szóló film producere lesz Tom Hanks

Hír

A Tom Hanks és Gary Goetzman által alapított, Playtone produkciós cég látja el egy John F. Kennedy meggyilkolásáról szóló dráma produceri teendőit.

John F. Kennedy meggyilkolásáról szóló film producere lesz Tom Hanks

A Parkland a forgatókönyvíró Peter Landesman első rendezése lesz. A film sorra veszi az elnök meggyilkolásához vezető eseményeket, és az Abraham Zapruder által a merényletről készített legendás amatőr felvételt is felhasználja – adta hírül a Variety.

A mozi címe a Parkland Memorial Hospital nevére utal: 1963. november 22-én ide szállították be a meglőtt elnököt, és itt nyilvánították halottnak. Két nappal később az elnök gyilkosa, Lee Harvey Oswald is ebben a kórházban vesztette életét. Több évvel később pedig a merénylővel végző Jack Ruby halt meg itt.

A Playtone produkciós cég szárnyai alatt készülő alkotás azt mutatja be, hogy milyen hatással volt a végzetes nap különböző személyek, köztük egy FBI-ügynök, egy fiatal orvos, egy riporter, számos titkosszolgálati ügynök, az elnöki személyzet, Oswald bátyja, valamint Jackie Kennedy és Zapruder életére.

A film munkálatai ismét összehozták a Hanks, Goetzman és Landesman alkotta hármasfogatot, amely korábban a Deep Throat (Mély torok) néven elhíresült FBI-ügynökről, Mark Feltről szóló mozin dolgozott együtt.

(MTI)