Pénteken kezdődik a Cinefest Pénteken kezdődik a Cinefest

Pénteken kezdődik a Cinefest

Szeptember 14-én, pénteken 18 órakor a Vadállatok című Oliver Stone-film versenyen kívüli vetítésével elkezdődik a Jameson CineFest, Magyarország vezető filmfesztiválja.

A zsűri elnöke az ismert lengyel író, Krzysztof Varga lesz. Az apai ágon magyar származású művész több könyve magyar fordításban is megjelent, így például a Lengyelországban rendkívül sikeres Turulpörkölt, amely lengyel perspektívából ábrázolja a magyarokat.

Varga és társai – Grainne Humphreys, a dublini Jameson Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Harri Ahokas, a Finn Filmalap forgalmazási és fesztiváligazgatója, Kardos Sándor operatőr és Lemhényi Réka vágó – 16 versenyfilmet fognak értékelni, ezek mind magyarországi premierek.

Idén először FIPRESCI-zsűri is értékeli a filmeket Miskolcon, nemzetközi ökumenikus zsűri pedig második alkalommal áll fel Magyarországon. A Jameson CineFest az első – és egyetlen – olyan filmfesztivál az országban, ahol e két testület egyszerre lesz jelen.

Kép a Savages/Vadállatok című filmből

A fesztivál helyszíne a miskolci Művészetek Háza (Rákóczi u. 5.), ahol három vetítőterem található: a földszinti Nagyterem, az első emeleti Béke és a második emeleti Uránia terem. Minden vetítés és konferencia itt zajlik. A koncertek helyszíne az Erzsébet tér.

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat