Szarajevóban készült magyar kisfilmeket vetít a Daazo.com


Szeptember 30-án a Toldi moziban mutatják be azt a kisfilmet, amit Angelina Jolie már látott Szarajevóban: Nagypál Orsolya Körforgalom című alkotása mellett vetítik Lakos Nóra munkáját, a Cserna-Szabó András novellájából készült Edinát, amely szintén Szarajevóban forgott.

A Daazo.com – European Short Film Centre és bosnyák főváros kapcsolata már régre nyúlik vissza: a Szarajevói Filmfesztiválon a Sarajevo – City of Film workshop keretében készült összes kisfilm megtekinthető a Daazo.com csatornájában itt: http://daazo.com/scf/films

A Szarajevóban készült legújabb magyar kisfilmeket mutatják be szeptember 30-án a Toldi moziban: Nagypál Orsolya Körforgalom című rendezését még Angelina Jolie is megnézte Szarajevóban, a magyar közönség azonban most először láthatja a 18 perces művet. Az eseményen levetítik még Lakos Nóra szintén Szarajevóban forgott munkáját, a Cserna-Szabó András novellájából készült Edinát. Sőt, az eseményen elérhető lesz a Daazo.com rövidfilmes magazinja, a World of Shorts szarajevói kiadása is, nyomtatott változatban.

Az Edina játékos történet a szerző és a teremtménye közötti egyéjszakás kalandról. A kalandok során az író elveszti erejét a történet és a karakter fölött. Szüksége van képzeletbeli teremtményére, akitől nem tud többé szabadulni. Előzetes itt.

A Körforgalom főszereplője egy bosnyák férfi, aki a kapuzárási pánik és a tönkrement házassága közepén különös kapcsolatba keveredik a GPS-e női hangjával. További információk a filmről itt.

A belépő a két filmre 300 forint.Kapcsolódó