Rekordbevétellel indított múlt hétvégén egy román film


Iura Luncaşu Minte-mă frumos című romantikus vígjátéka bevételi rekordot döntött a mozibemutató hétvégéjén. Még Tudor Giurgiu Despre oameni şi melciét is lekörözte.

Minte-mă frumos

Országszerte kb. 229 000 lej bevételt produkált a mozibemutató hétvégéjén Iura Luncaşu legújabb nagyjátékfilmje – tudatta a Mediafaxszal a forgalmazó MediaPro Distributions. Ezzel lekörözte Tudor Giurgiu jelenleg nemzetközi fesztiválköreit futó filmjét, a Despre oameni şi melci című keserédes vígjátékot, amely a bemutató hétvégén 200 000 lej, és Florin Şerban Fütyülök az egészre (Eu când vreau să fluier, fluier) című filmjét, amely mozis pályafutásának első két napján 112 000 lej bevételre tett szert.

Luncaşu filmjét a pénteki, fővárosi bemutató nyomán az ország 19 városában, összesen 31 moziban kezdték vetíteni. Az Adrian Lustig írta forgatókönyv (Néma lakodalomNunta mută, Ultimul corupt din România) két bukaresti srác történetét meséli el: Dani (Andi Vasluianu) IT-szolgáltató és gigolo egyszemélyben, Toni pedig főállású hacker, aki az interneten ismerte meg szerelmét, a dundi Oanát. A lány lakótársnője és kolleganője az érzéki Dana, aki könnyűszerrel az ujja köré csavarja bármelyik férfit. A bajok az első randi alkalmával kezdődnek, Toni ugyanis nem éppen felel meg a profilképének, így Danit küldi maga helyett a randira. Persze Oana is szégyelli gömbölyded formáit...


Kapcsolódó