Megvette a Disney a Lucasfilmet – lesz új Csillagok Háborúja


Luke Skywalker és Han Solo csatlakozik Miki egérhez: a Walt Disney Co. 4,05 milliárd dollárért megvásárolta a Lucasfilm Ltd-t – jelentette be kedden az új tulajdonos. Egyúttal azt is közzétette, hogy 2015-ben tervezi bemutatni a 7. Star Wars-filmet.

„Itt az ideje átadni a Csillagok háborúját egy új filmes generációnak. Én mindig hittem abban, hogy a Csillagok háborúja rajtam túlmutatóan is életképes, és úgy gondoltam, hogy ezt az áttérést még életem során megvalósítom” – idézi a The Huffington Post George Lucas nyilatkozatát. „Biztos vagyok abban, hogy a Kathleen Kennedy vezette Lucasfilmnek és az új otthonául szolgáló Disneynek köszönhetően a Csillagok háborúja élni és virágozni fog több generáció örömére. A Disney tapasztalata révén a Lucasfilm új utakat égethet ki magának film, televíziózás, interaktív média, vidámparkok, az élő szórakoztatás és a fogyasztói termékek terén.”

Lucas négy filmet rendezett a Csillagok háborúja hat része közül, és jelenleg három új Star Wars-film treatmentjét tartja készenlétben több másik filmötlet mellett, azonban csak kreatív konzultánsként fog részt venni a munkálatokban. A Disney az első filmet 2015-ben tervezi bemutatni, a nyolcadik, majd a 9. részt pedig 2–3 évvel az előző után.

A Disney nem először vásárol fel egy kultfilmeket gyártó stúdiót. 2009-ben bekebelezte a Marvelt – szintén 4 milliárd dollárért –, aminek köszönhetően megszerezte a Vasember-, az Amerika kapitány-, a Hulk- és a Thor-filmek, valamint az Indiana Jones-széria jogait is – valamennyi szuperhős dollármilliókat szerzett a filmek gyártójának az elmúlt években.Kapcsolódó