Kritikaíró pályázat 2012


Ismét eltelt két év, ismét kritikaíró pályázatot hirdetünk!

A Filmtett – Erdélyi Filmes Portál kritikaíró versenyt hirdet minden olyan erdélyi, 26. évét be nem töltött diák számára, aki még nem közölt a Filmtettben és ki szeretné magát próbálni kritikaíróként. Nem számít, hogy hol és mit tanulsz, csak szeresd a filmeket, és tudj fogalmazni!

A feladat egyszerű: írj két filmkritikát (egyenként 4000–5000 leütésben) – egyet egy szabadon választott, 1990 előtt készült filmről, és egyet az alábbiak közül választva.

A díjak:

I. díj: ingyenes részvétel a XII. Filmtett-workshop kritikusi csoportjában, filmes szakkönyvek (150 lej értékben) és publikációs lehetőség a Filmtetten

II. díj: ingyenes részvétel a XII. Filmtett-workshop kritikusi csoportjában, filmes szakkönyvek (100 lej értékben) és publikációs lehetőség a Filmtetten

III. díj: pénzjutalom (250 lej), filmes szakkönyvek (100 lej értékben) és publikációs lehetőség a Filmtetten

Közönségdíj: könyvcsomagok (150 lej értékben) és publikációs lehetőség a Filmtetten

A verseny zsűrije a Filmtett szerkesztőiből áll. A legjobb írásokat megjelentetjük a Filmtetten, így a közönségnek is lesz lehetősége szavazni. A pályamunkákat a jakab.benke@filmtett.roe-mail-címre lehet küldeni, ugyanitt további információk is kérhetők.

Határidő: november 30., közönségszavazás a Facebookon december 20-ig*, eredményhirdetés: december 25.

Partner: Koinónia Könyvkiadó.


* A facebookos közönségszavazásban az illető kritika Filmtett-linkjére kell minél több lájkot gyűjteni.Kapcsolódó