Diafilmeket vetítenek Budapesten


Dia- és mesefilm-bemutatókkal várja a rajzfilmek szerelmeseit az Örökmozgó: novemberben egy, decemberben pedig két alkalommal vetítenek majd meseklasszikusokat és vadonatúj alkotásokat.

Az első vetítést szombaton 16 órától tartják, amikor új diafilmeket mutatnak be. Szerepel a programban a Biciklitúra a Pipitér-szigetre, a Maszat a tanyán, A mókus, a malac, a medve és a pöfeteg, valamint A király macskája című film, de levetítik a 3D-ben készült Farkastanya című diafilmet is – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) az MTI-t.

December 8-án a téli ünnepkör hagyományait felelevenítő mesékkel készülnek a szervezők: levetítik többek között a Télapó és az Ezüstmackó, a Mazsola és a Hóember című meséket, valamint a Diótörőt is.

A sorozat december 29-i programjában a 100 éve született mesefilmrajzoló, Macskássy Gyula munkásságának szentelik a délutánt. Vetítik egyebek mellett a Kutyakötelesség, A telhetetlen méhecske, a Két bors ökröcske, valamint Az egér és az oroszlán című alkotásokat is.

A részletes program

(MTI)Kapcsolódó