Jankovics-mesterkurzus lesz Krakkóban


Mesterkurzust tart Jankovics Marcell a krakkói Etudia&Anima nemzetközi filmfesztiválon. A lengyelországi rendezvény Jankovics világhírű rövidfilmjei mellett műsorra tűzi Az ember tragédiáját és válogatást mutat be Forgács Péter munkáiból.

Animációs alkotók önarcképei címmel mutat be válogatást Jankovics Marcell rövidfilmjeiből a krakkói Etudia&Anima nemzetközi filmfesztivál a világhírű magyar alkotó jelenlétében ma este. A krakkói rendezvényen Jankovics Marcell mesterkurzust tart, és Lengyelországban először lesz látható monumentális műve, Az ember tragédiája animációs feldolgozása. Mint arról korábban már hírt adtunk a Tragédia amerikai premierje alkalmával a New York Times méltatta Jankovics többszörös fesztiváldíjas művét Living Through Animated Milleniums című terjedelmes cikkében.

A krakkói filmfesztivál Forgács Péter munkáiból is műsorra tűzött egy válogatást. Látható volt legutóbbi rendezése, a Német egység a Balatonnál – Mézföld című experimentális dokumentumfilm, továbbá a Vagy-vagy (1989) című rövidfilm a világhírű Privát Magyarország sorozatból, A maalstrom (1997) és krakkói Ezüst Sárkány-díjas A dunai Exodus (1998).

(Magyar Filmunió)Kapcsolódó