A nagy Gatsby nyitja meg a cannes-i filmfesztivált


A nagy Gatsby című 3D-s filmmel nyílik meg május 15-én a 66. cannes-i filmfesztivál – jelentették be ma a szervezők.

A Baz Luhrmann rendezésében készült produkciót versenyen kívül, a fesztivál hivatalos válogatásának részeként vetítik a világ egyik legrangosabb nemzetközi filmmustráján.

Az F. Scott Fitzgerald 1925-ben kiadott regénye nyomán született alkotás főszerepében Leonadro DiCaprio látható. A forgatókönyvet Luhrmann és Craig Peace írta.

A cannes-i vörös szőnyegen a rendezőn és DiCaprión kívül megfordul majd a múlt század 20-as éveiben játszódó drámában szereplő bollywoodi szupersztár, Amitábh Bácscsán is.

„Mindannyiunk számára óriási megtiszteltetés, hogy A nagy Gatsby nyitja meg a cannes-i filmfesztivált” – fogalmazott közleményében Luhrmann. Izgatottan tér vissza a francia fesztiválra, ahol első filmjét, a Kötelező táncokat 21 évvel ezelőtt bemutatták – fűzte hozzá. Megemlítette, hogy Fitzgerald a regény néhány fontos részletét éppen a Cannes-hoz közel fekvő St. Raphaelben, egy villában írta.

A fesztivál történetében a Fel! után ez lesz a második alkalom, hogy a megnyitó filmjét háromdimenziós formátumban nézheti meg a közönség – emlékeztetett a The Hollywood Reporter online kiadása.

A nagy Gatsbyt 1974-ben Jack Clayton is megfilmesítette Francis Ford Coppola forgatókönyve alapján. Jay Gatsby szerepét akkor Robert Redford alakította.

(MTI)


Kapcsolódó