Magyar filmfesztivál kezdődött Kazahsztánban Magyar filmfesztivál kezdődött Kazahsztánban

Magyar filmfesztivál kezdődött Kazahsztánban

Magyarországból Szeretettel mottóval filmfesztivál kezdődött tegnap a kazahsztáni Almatiban.

A rendezvényen, amely a III. Magyar Lírikus Filmvígjáték Fesztivál hivatalos elnevezést kapta, hat nap alatt hat filmet láthatnak az érdeklődők.

A filmek mindegyikében felfedezhetők vígjátéki, romantikus, szerelmes, lírikus elemek, de idén keserédes történetek is mozivászonra kerülnek, ezt kívánja kifejezni a „lírikus” szó.

Az elmúlt évek legsikeresebbnek számító magyar alkotásaiból válogattak – tájékoztatta az MTI-t a szervező, az Almatiban működő magyar főkonzulátus.

A filmeket a Magyar Filmuniótól és a Moszkvai Magyar Kulturális Központtól kapták, a helyi partner pedig – ahogy az elmúlt évi fesztiválon is – Oleg Boreckij filmesztéta moziklubja. A magyar főkonzulátus kulturális rendezvényének Almatiban az idén is a Cézár mozi ad helyet.

Elsőként, az úgynevezett nulladik napon az Oleg Boreckij vezette filmklubban a Szomorú vasárnap című filmet vetítették le. A fesztivál hivatalos megnyitóján, pénteken Keményffy Tamás vígjátéka, a Mázli szerepel.

Oleg Boreckij a dailynews.kz portálnak kiemelte: a fesztivál különlegessége, hogy felnőtteknek szóló két animációs filmet is láthat Almati közönsége. Gauder Áron Nyócker című alkotását és Csupó Gábor Immigrants – Jóska menni Amerika című animációs filmvígjátékát.

A fesztivál zárásaként Tímár Péter klasszikussá vált 6:3, avagy játszd újra Tutti című filmjét játsszák majd a kazahsztáni városban.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat