Olasz film készül egy magyar holokauszt-túlélő regényéből


Anita B. címmel jövő januártól lesz látható az olasz mozikban a Bruck Edith írónő regényéből idén tavasszal forgatott alkotás olasz filmportálok szerint.

Az észak-olasz Alpokban, az Alto Adige-i Bolzano épületei között két hónapon át forgatták a Budapesten, Prágában és Triesztben játszódó filmet. Roberto Faenza rendező szerint ugyanis az eredeti helyszínek keveset őriztek meg a történet idejéből.

Faenza az 1954 óta Olaszországban élő Bruck Edith Quanta stella c'e nel cielo (Égen ahány csillag jár) című regényét filmesítette meg, amely 2009-ben Viareggio-irodalmi díjat nyert.

Az angolul forgatott film főszereplői között van Osvárt Andrea magyar színésznő, az ír Robert Sheenan és az Itáliában ismert színész-író Moni Ovadia is. A forgatókönyv megírásában Bruck Edith is részt vett.

Az önéletrajzi történet egy a koncentrációs táborokat túlélő tizenhat éves lányról szól, aki egy magyar árvaházból rokonához tart Csehszlovákiába, sógora kíséretében. A fiatal férfi beleszeret a lányba és cinikus és kegyetlen szerelmi játékba kényszeríti.

(MTI)Kapcsolódó