Jön az Iron Sky 2, szintén crowdfunding-pénzből


Az Iron Sky-t készítő csapat bejelentette, hogy 139 ezer eurót gyűjtöttek össze a következő rész forgatókönyvének fejlesztésére, ráadásul ugyancsak a jövendőbeli közönség hozzájárulásával, azaz crowdfundinggal.

A holdas-nácis-zombis-sci-fi folytatásának címe Iron Sky II – The Coming Race lesz, és 2015 elején szeretnék elkezdeni a forgatást, Tero Kaukomaa producer és Timo Vuorensola rendező 2014 végére szeretnék befejezni a forgatókönyvet. Az Iron Sky 7 és fél millió euróba került, s ha sztorijával nem is, gyártásával mindenesetre beírta magát a filmtörténetbe. A készítők amúgy most is járják a világot és előadásokat tartanak crowdfunding-témában (tavalyelőtt a TIFF-en is láthattuk a filmet és a rendezőt), sőt, díjakat osztanak: A DVD-k, pólók mellett olyasmiket is, mint például beleszólás a forgatókönyvbe, vagy hely a stáblistán.

Ez Iron Sky 2 11.2 millióból készülne majd, az eddigi, fejlesztési összeget egy kéthónapos IndieGoGo-kampánnyal szedték össze az alkotók, de további kampányokat terveznek a forgatásra és az utómunkára. (fne)Kapcsolódó