Koncerttel harangozzák be új filmjüket a Coen testvérek


Joan Baez, Patty Smith, Marcus Mumford és Jack White is fellép azon a szeptembert 29-i New York-i koncerten, amelyet a Ethan és Joel Coen cannes-i nagydíjas filmje, az Inside Llewyn Davis inspirált.

A koncerten a 60-as évek Greenwich Village-i folkzenei színterét idéző film szereplői, Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman és Stark Sands is szerepelnek. A programnak a New York-i Városháza ad otthont, a bevétel egy részét pedig a történelmi jelentőségű hangfelvételeket megőrző amerikai National Recording Preservation Foundation kapja – írta a variety.com.

A koncertről készülő lemez, amelyre Bob Dylan Farewell című, eddig kiadatlan dala is felkerül, november 12-én jelenik meg.

A Inside Llewyn Davist december 6-tól vetítik az Egyesült Államokban. A film egy fiatal folkzenész egy hetét követi nyomon 1961-ben Greenwich Village-ben. A Davis a Coenek negyedik közös munkája T Bone Burnett-tel. A trió korábban együtt készítette az Ó, testvér, merre visz utad? című film zenéjét, amely 2002-ben az év albuma díjat kapta a Grammy-díjak átadásán.

(MTI)Kapcsolódó