Magyar dokumentumfilmesek kaptak díjat Szarajevóban Magyar dokumentumfilmesek kaptak díjat Szarajevóban

Magyar dokumentumfilmesek kaptak díjat Szarajevóban

A Szarajevói Filmfesztivál DOCU Rough Cut Boutique fődíját kapta a Roma Rally munkacímű, magyar–német koprodukcióban készült egészestés dokumentumfilm, Hörcher Gábor rendező és Becsey Kristóf operatőr munkája.

Hörcher Gábor rendező Szarajevóból érkezve kedden elmondta az MTI-nek, a fődíj azt jelenti, hogy 20 ezer euró értékben a Digital Cube nevű, filmes utómunkákat végző román cég elvégzi a film teljes képi utómunkálatait. A filmkészítők terve az, hogy január végére teljes egészében elkészül az alkotás.

A Roma Rally egy Bakony-vidéki sváb, roma, magyar gyökerű fiatal fiú életéről szól és kérdéseket vet fel a periférián élő vidéki fiatal generáció integrációs lehetőségeiről, illetve azok hiányáról.

Három éve kezdték a forgatást német-magyar koprodukcióban, a két vezető producer Iványi Marcell és Marieke Bittner. A filmmel 2011-ben megnyerték a Robert Bosch Alapítvány koprodukciós fődíját.

Szarajevóban a DOCU Rough Cut Boutique kategóriába a már leforgatott dokumentumfilmek első verzióját mutatják be. Ahogy a rendező megjegyezte, több mint egy hónapja jelentkeztek a fesztivál workshopjára, ahol a szakmai zsűri öt filmet választott ki a versenyre ebben a kategóriában, köztük a magyar alkotást.

A fődíj mellett lehetőséget kaptak, hogy a Roma Rallyt bemutassák a a CineLink fórumon, amelyen többek között a filmek potenciális vásárlói, a filmfesztiválok válogatói vettek részt.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat