Októberben újra Filmtettfeszt! Októberben újra Filmtettfeszt!

Októberben újra Filmtettfeszt!

13. kiadásához érkezett a Filmtett „születésnapi rendezvényeként” indult Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok. Idén október 3. és 6. között várjuk a moziba a friss és a klasszikus magyar film rajongóit, felnőtteket és gyerekeket egyaránt. A 2013-as fesztivál nagy újdonsága: hét erdélyi városban lesz megszervezve!

A „bázis” idén is Kolozsvár lesz, és örömmel jelenthetjük, hogy lesznek Filmtettfeszt-vetítések

  • Nagyváradon október 5-én a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében,
  • Nagybányán október 4–5-én a Teleki Magyar Házban,
  • Szebenben október 4–6-án a Református Központban,
  • Csíkszeredában október 4–6-án a Csíki Székely Múzeumban,
  • Sepsiszentgyörgyön október 4–6-án a Kónya Ádám Művelődési Házban,
  • és Székelyudvarhelyen október 4–6-án a Városi Könyvtárban.

Idén egyebek mellett olyan, nemzetközi versenyfesztiválokon díjazott játékfilmek kerülnek terítékre, mint Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim vagy Deák Krisztina Aglaja című filmje, a felvidéki Prikler Mátyás Köszönöm, jól című drámája vagy Szajki Péter Nejem, nőm, csajom című könnyed vígjátéka. Idén kilenc rövidfilmes válogatásba sűrítettük az idei év legjobb magyar kisjáték- és animációs filmjeit, és a dokumentumfilm műfaja sem fog hiányozni a fesztiválpalettáról.

A friss magyar filmekhez négy filmtörténeti ínyencség társul és megemlékezünk arról is, hogy 100 éve kezdődött az erdélyi filmtörténet a hajdani színidirektor Janovics Jenőnek és Sárga csikó című első filmjének köszönhetően. Lesz izgalmas témájú felolvasóest, könyvbemutató és gyerekeknek szóló vetítés is.

Fesztiválműsorral és egyéb részletekkel hamarosan jelentkezünk a Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok „friss és ropogós” saját honlapján, a www.filmtettfeszt.ro-n! Lájkold az oldalt a Facebookon!


Szervezőpartnereink: Csíki Székely Múzeum (Csíkszereda) Teleki Magyar Ház (Nagybánya) Nagyszebeni Magyar Kulturális Központ, Nagyszebeni Református Egyházközség (Nagyszeben) Metrion Egyesület, Partiumi Keresztény Egyetem, PKE Képzőművészet Tanszék, Partiumi Magyar Művelődési Céh (Nagyvárad) Kónya Ádám Művelődési Ház, MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület (Sepsiszentgyörgy) Bibliofil Alapítvány, Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár (Székelyudvarhely)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat