Több mint 6000 résztvevője volt a marosvásárhelyi TIFF-nek Több mint 6000 résztvevője volt a marosvásárhelyi TIFF-nek

Több mint 6000 résztvevője volt a marosvásárhelyi TIFF-nek

Idén először szervezett a kolozsvári és a szebeni után marosvásárhelyi programot is a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál. Az elmúlt hétvégén lezajlott, három napnyi vetítés- és koncertsorozaton több mint 6200 résztvevőt jegyeztek – közölte ma a fesztivál.

„Azt hiszem, a fesztivál erőssége a közönség volt, mert a nézők éltek azzal a lehetőséggel, hogy a meghívottaktól tudjanak meg részleteket a filmkészítés kulisszáiból, információkat szerezzenek a legismertebb román filmek születéséről” – nyilatkozta a fesztiváligazgató, Tudor Giurgiu.

A fesztiválon részt vett többek közt Lucian Pintilie (După amiaza unui torționar), Horațiu Mălăele és Dimény Áron (Funeralii fericite), valamint Stere Gulea (Sunt o babă comunistă). A fesztivál nézettségi rekordját a Love Building című film vetítése döntötte meg: 600 néző volt rá kíváncsi. A filmet rendezőként Iulia Rugină jegyzi, aki két főszereplőjével, Dorian Boguțăval és Alexandru Papadopollal együtt részt vett a díszvetítésen.

Az Arany Kakas udvarán megszervezett Grimus- és Șuie Paparude-koncert kb. 800 résztvevőt vonzott – áll a fesztivál honlapján.

„Látva a nézők nagyon jó reakcióját, nagy számát és a fesztivál rendezvényei iránti érdeklődését, azt szeretnénk, hogy a marosvásárhelyi TIFF hagyománnyá váljon, és 2014-ben újra találkozzunk az itteni közösséggel” – mondta Tudor Giurgiu.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat